Desert, Retete

Briose cu mascarpone si migdale

Astazi a fost o provocare sa fac aceste briose. Aveam in cap cu totul alta reteta, insa pe parcurs am descoperit ca nu am toate ingredientele dorite si am schimbat putin compozitia. Au iesit atat de bune, ca le-am pus la loc de cinste si le-am pozat in mare graba.
Neaparat sa le incercati, baietelul meu le-a apreciat!

Ingrediente:
– 2 oua
– 120 gr mascarpone
– 2 linguri ulei de floarea soarelui
– 50 ml lapte de migdale
– o lingura miere (optional)
– o lingura migdale macinate
– 80-90 gr faina alba tip 650
– o lingurita praf de copt bio
– banana
– migdale

Mod de preparare:
Ouale se bat energic, cu ajutorul unui tel sau la robot. Se incorporeaza apoi uleiul si laptele vegetal. Se poate adauga unt in locul uleiului si lapte animal in locul celui vegetal (insa la mine lipseau cu desavarsire din frigider ­čśä). Se adauga mascarpone, cantitatea este undeva la 2 linguri mari, mierea (optional) si se amesteca bine pana obtinem o crema fina. Maruntim cateva migdale, aproximativ o lingura sau mai putin si le adaugam in compozitie. Partea aceasta este optionala, puteti sa le lasati si simple sau daca adaugati lapte de cocos puteti adauga si niste fulgi de cocos pentru gust.
La final se adauga faina si praful de copt. Eu am preferat sa o cern ca sa obtin un aluat fin.
Aluatul se pune in forme de briose cu hartie de copt sau firme de silicon, care se dau la cuptorul preincalzit 170 gr timp de 20 min.
Vor iesi 6 briose pufoase si gustoase! La final, cand s-au racit complet, le-am decupat si am adaugat o lingura de mascarpone si o felie de banana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *