Retete

Chiftelute de conopida

Inca un preparat pozat in mare graba si inca o reteta cu conopida care a fost pe placul baietilor. La cat de repede au disparut din farfurie sigur va mai urma o portie :). Daca aveti ceva conopida ramasa prin frigider, neaparat sa le incercati si voi!

Ingrediente:
– 250 gr conopida gatita
– 1 ou
– 1 catel de usturoi
– o lingura de branza rasa (emmental)
– 3 linguri de faina 650
– o lingura ulei de masline
– patrunjel verde
– marar
– piper negru

Mod de preparare:
Conopida se fierbe in apa sau se gateste la abur, apoi se lasa in jet de apa rece. Dupa ce se raceste, se scurge de apa si se paseaza cu furculita.
Se amesteca cu oul batut, usturoiul pisat si uleiul de masline. Branza este oprionala, iar in caz de aplv se poate omite de tot. Eu am ales sa pun o lingura de emmental ras.
Se adauga faina, lingura cu lingura si se amesteca bine. La final se asezoneaza cu piper, patrunjel verde si putin marar.
Se formeaza chiftelute (amestecul este destul de lipicios) care se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.
Se dau la cuptor, 160 grade timp de 30 minute. Dupa 20 minute se intorc pe cealalta parte.
Noi am servit cu iaurt cremos, bebe a fost tare incantat de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *