Retete

Tocanita de naut

Nautul face parte din familia leguminoaselor si se aseamana la gust cu fasolea. Are multi nutrienti si este o sursa de proteina vegetala. Tocanita aceasta are un gust dulceag iar cei mici o accepta destul prietenos. 😉

Ingrediente:
– o cana mica de naut
– o ceapa alba mica
– 1/2 ardei kapia rosu
– 1 catel se usturoi
– – morcov
– o cana bulion fara sare
– 2 foi de dafin
– cimbru uscat
– boia dulce
– piper
– patrunjel verde
– ulei de masline

Mod de preparare:
Boabele de naut se lasa la hidratat in apa peste noapte. Pana a doua zi acestea se vor umfla si isi vor dubla volumul.
Se fierb in apa timp de 30 min, apoi se scurg si se lasa deoparte. Eu am preferat sa le dau si pelita jos. Desi aceasta pelita contine antioxidanti, personal nu imi place si nici bebe nu o adora. Aceasta se ia jos usor, cand boabele sunt trecute prin jetul de apa rece.
Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie cubulete mici, iar morcovul se da pe razatoare. Se inabusesc in apa cu ulei de masline, apoi se completeaza cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana scade apa, apoi se adauga frunzele de dafin, cimbru, bulionul si inca o cana de apa. Se adauga si boabele de naut si se lasa la fiert pana scade apa si rezulta un sos gros.
La final se condimenteaza cu piper negru, boia dulce si se presara frunze de patrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *