Desert, Retete

Briose cu gutuie coapta si nuci Pecan

Ce poate fi mai bun si aromat intr-o zi de iarna, decat gustul de gutuie coapta cu scortisoara? Briosele acestea pufoase au fost astazi gustarea perfecta pentru toata familia. Iar mirosul din casa…nu va mai spun, va las pe voi sa descoperiti! 🙂

Ingrediente:
– o gutuie coapta
– 4 oua de prepelita
– o lingura de ulei de floarea soarelui
– o lingura de iaurt cremos/smantana
– o lingura de miere (optional)
– o lingurita pudra de roscove
– o lingura nuci Pecan macinate
– o lingurita scortisoara
– 50 gr faina alba 650
– o lingurita praf de copt
– nuci Pecan intregi pentru decor

Mod de preparare:
Gutuia se pune la copt in cuptor, apoi se curata si se paseaza intr-un piure fin.
Ouale se bat energic, apoi se adauga pe rand mierea (optional si dupa 1 anisor), uleiul de floarea soarelui si iaurtul/smantana.
Se adauga nucile Pecan maruntite, scortisoara si pudra de roscove pentru culoare. Se pot lasa si simple fara pudra de roscove, insa gustul este foarte bun.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestec. Se incorporeza bine aluatul, apoi se adauga in forme de briose tapetate cu hartie de copt. Deasupra am adaugat cate o nuca Pecan intreaga pentru decor.
Se dau la cuptorul preincalzit 160 gr (se poate si mai mult, insa cuptorul meu nu coace bine la temperaturi inalte) timp de 30 minute.
Vor iesi 5 briose pufoase, aromate si usor umede in interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *