Retete

Tarta cu ricotta, spanac si ciuperci

Inca de saptamana trecuta mi-a fost gandul la o tarta cu spanac si branza, de cand am achizitionat noua forma pentru tarta. Insa de data aceasta i-am adaugat si ceva in plus, iar aroma de ciuperci si praz s-a potrivit perfect!
La cina am servit cu totii aceasta tarta, iar baietelul a fost tare incantat de gust, el oricum e mare fan spanac ;).

Ingrediente:
Aluat:
– 200 gr faina alba 650
– 100 gr unt nesarat
– 5 linguri apa rece
Compozitie:
– 150 gr branza ricotta sau orice alt tip de branza mai pufoasa
– 2 oua
– 2 linguri de smantana
– 3 linguri de spanac oparit si maruntit
– 10 ciuperci Champignon
– 1/2 praz (partea alba)
– 1 catel de usturoi
– piper
– cimbru
– ulei de masline

Mod de preparare:
Se pregateste prima data aluatul, faina se amesteca cu untul rece taiat bucati mici, pana obtinem o consistenta nisipoasa. Apoi se adauga apa rece si se framanta aluatul pana acesta se leaga si se obtine o bila. Se pune apoi la frigider pentru 30 minute.
Pentru umplutura tartei, se curata si se pregatesc restul ingredientelor.
Spanacul proaspat (eu am folosit o caserola de baby spanac) se spala si se opareste timp de cateva minute. Apoi se toaca marunt. Se poate folosi si spanac congelat.
Ciupercile se curata, se taie bucati si se pun la fiert. Dupa ce au fost fierte eu am preferat sa le tai in bucatele mai marunte.
Se taie prazul si usturoiul si se pun la inabusit in apa cu ulei de masline. Se adauga si ciupercile maruntite, se completeaza cu apa si se lasa cateva minute pana prazul se inmoaie.
Ouale se bat impreuna cu smantana, apoi se adauga pe rand branza ricotta, spanacul si amestecul de ciuperci cu praz. Se condimenteaza cu putin piper si cimbru.
Aluatul se scoate de la frigider si se intinde cu ajutorul unui sucitor, in strat subtire. Se aseaza in tava (tava de tarta de 25 cm) de tarta si se inteapa din loc in loc cu furculita. Daca ramane aluat acesta se poate folosi pentru a crea model deasupra tartei. Peste aluat se adauga umplutura si se da totul la cuptor, 180 grade timp de 30 min, pana trece testul scobitorii. Tarta se va rumeni frumos deasupra. Eu am adaugat si cateva bilute de branza deasupra pentru decor.

2 thoughts on “Tarta cu ricotta, spanac si ciuperci

  1. Am facut astazi aceasta tarta a iesit delicioasa…data viitoare voi face una micuta si pentru bebe 11 luni..de data aceasta am facut doar pt noi adultii..cu sare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *