Budinca aceasta pe cat arata de sofisticat, pe atat e de usor de facut. Sa nu mai spun ca este si foarte buna…
Se pregateste cu o seara inainte, deoarece semintele de chia trebuie sa stea la hidratat in lapte pentru a prinde textura de budinca.
Ingrediente:
– 100 ml lapte de cocos
– 2 lg de seminte chia
– o pastaie de vanilie
– 2 nectarine
– fulgi de migdale
– crumble ramas de la o placinta (faina, unt, fulgi de ovaz)
Mod de preparare:
Intr-un borcanas, am pus laptele de cocos, semintele de chia si vanilia si l-am dat la frigider peste noapte. In tot acest timp semintele s-au ingrosat.
A doua zi am un piure din doua nectarine coapte, am pus budinca peste piure, apoi am presarat crumble si migdale!
Si gata desertul!
Crumble-ul se poate face si separat, amestecati faina cu putin unt si fulgi de ovaz, il sfaramati intr-o forma sau pe o foaie de copt si dati putin la cuptor. Iese un aluat sfaramicios si putin mai tare.
Budinca o puteti oferi copiilor atat la micul dejun cat si la gustare. Semintele de chia sunt foarte hranitoare si au multe beneficii.