Desert, Retete

Bulgur cu mar copt, caju si seminte de dovleac

Trebuie sa recunosc ca bulgurul este una dintre cerealele pe care le-am descoperit odata cu alimentatia lui bebe. Are un gust apropiat de arpacas, insa este mult mai hranitor. Noua ne place mult!

*reteta preluata de pe grup

Ingrediente:
– 2 linguri bulgur
– 250 ml lapte
– 1 mar Golden
– caju
– seminte de dovleac
– scortisoara

Mod de preparare:
Bulgurul l-am hidratat timp de 2-3 ore in apa, apoi l-am spalat bine si l-am pus la fiert in lapte cu scortisoara. Pe parcurs am mai adaugat putin lapte deoarece a scazut foarte mult si nu mi se parea fiert, insa nu am mai cantarit.
Marul l-am copt in cuptor , l-am decojit si taiat bucatele. Cu ajutorul unei furculite am facut un piure din mar si am pastrat cateva feliute de decor.
Am adaugat peste caju hidratate si maruntite si seminte de dovleac maruntite. La final puteti presara extra scortisoara daca sunteti fani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *