Retete

Chiftelute de crap cu orez

Atunci cand va ramane mai mult peste gatit sau pur si simplu vreti sa mai schimbati ceva in meniu, va propun sa incercati aceste chiftelute de crap. Au un gust foarte bun, sunt pufoase si merg servite pentru intreaga familie.

Ingrediente:
– o bucata mare de file de crap gatit la abur 150 gr carne
– 100 gr orez basmati
– 1 ou
– o lingura ulei se masline
– 2 catei de usturoi
– patrunjel verde
– o lingurita boia dulce
– 2-3 linguri pesmet

Mod de preparare:
Bucata de peste se gateste la abur, apoi se curata de oase si se marunteste carnea.
Orezul se lasa la hidratat minim 6 ore, apoi se fierbe in apa pana bobul este moale.
Carnea de peste se amesteca cu orezul, nu trebuie sa folositi tot orezul, incercati o proportie ca la perisoare.
Peste amestec se adauga oul batut, o lingurita de ulei de masline, patrunjelul verde, boia si pesmet. Adaugati pesmet doar daca compozitia vi se pare prea moale si nu se leaga. Eu am adaugat 2 linguri.
Cu mainile umede formati chitelute mici sau mai maricele pe care le puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 10 bucati.
Se dau la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 20 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *