Retete

Vinete umplute

Iata un preparat pe care baietelul meu nu l-a acceptat de prima data. Insa a doua zi l-a mancat cu mare pofta!
In perioadele de eruptie dentara nu insist prea mult cu preparatele noi, il las pe el sa experimenteze si sa decida ce vrea sa manance. Iar pana la urma vanata chiar a avut succes!

Ingrediente:
– o vanata potrivita (bio)
– 250 gr carne de vita tocata
– o ceapa alba
– 2 catei de usturoi
– 1/3 ardei kapia galben
– 1/3 ardei capia rosu
– pasta de tomate (bulion fara sare)
– patrunjel verde
– cateva fire de cepsoara
– rosii cherry
– lamaie
– piper
– mozzarella
– unt nesarat
– ulei de masline
– apa

Mod de preparare:
Vanata se spala si se taie in doua de-a lungul. Se scobeste miezul cu o lingura si se stropeste cu putina zeama de lamaie sa nu se innegreasca.
Separat se curata ceapa, usturoiul, ardeiul si se toaca marunt. Se pun apoi la inabusit in ulei de masline, unt si apa.

Dupa cateva minute se adauga si carnea de vita tocata si se completeaza cu putina apa, cat sa acopere carnea.
Miezul de vanata se taie cubulete, iar rosile cherry se toaca marunt.
Se adauga peste carne si se lasa la fiert inca 20 minute.

La final se adauga putin bulion de casa sau pasta de tomate fara sare si patrunjel verde. Se condimenteaza cu piper si optional sare (dupa 2 ani).
Bucatile de vanata se vor umple cu acest amestec si se pun intr-un vas termorezistent (sau o tava mica) la cuptor, la foc mediu, pentru 40-45 minute. Se poate adauga si putina apa in vas.

In ultimele 5 minute se presara deasupra putina mozzarella rasa si cepsoara taiata marunt si se lasa pana ce mozzarella se topeste si se rumeneste frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *