Retete

Vinete umplute

Iata un preparat pe care baietelul meu nu l-a acceptat de prima data. Insa a doua zi l-a mancat cu mare pofta!
In perioadele de eruptie dentara nu insist prea mult cu preparatele noi, il las pe el sa experimenteze si sa decida ce vrea sa manance. Iar pana la urma vanata chiar a avut succes!

Ingrediente:
– o vanata
– 200 gr carne de vita tocata
– o ceapa alba mica
– 1 catel de usturoi
– 1/2 ardei kapia rosu
– pasta de tomate
– patrunjel verde
– lamaie
– mozzarella
– unt nesarat
– ulei de masline

Mod de preparare:
Vanata se spala si se taie in doua de-a lungul. Se scobeste miezul cu o lingura si se stropeste cu putina zeama de lamaie sa nu se innegreasca.
Separat se curata ceapa, usturoiul si se toaca marunt. Se pun apoi la inabusit in ulei de masline, unt si apa.
Dupa cateva minute ae adauga si carnea de vita tocata si se completeaza cu putina apa, cat sa acopere carnea.
Miezul de vanata se taie cubulete, iar ardeiul se toaca marunt.
Se adauga peste carne sinse lasa la fiert 20 minute. La final se adauga putin bulion de casa sau pasta de tomate fara sare si patrunjel verde.
Bucatile de vanata se umplu cu acest amestec si se pun intr-un vas termorezistent la cuptor, la foc mediu, pentru 40-45 minute. Se poate adauga si putina apa in vas.
In ultimele 5 minute se presara deasupra putina mozzarella rasa si se lasa pana se topeste.
Se serveste cu patrunjel verde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *