Desert, Retete

Briose cu mascarpone si zmeura

Zmeura este tare indragita in familia noastra si asta nu poate decat sa ma bucure, deoarece este bogata in vitamina C si are puternice proprietati antioxidante. Briosele pe care vi le propun azi au o textura moale si o aroma puternica de zmeura.

Ingrediente:
– 2 oua
– 150 gr mascarpone
– o lingura de miere
– 50 ml lapte
– 100 gr faina alba tip 650
– o lingurita praf de copt bio
– zmeura

Mod de preparare:
Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu mascarpone si miere pana se obtine o crema fina fara cocoloase. Peste aceasta se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari fine, pentru ca amestecul sa ramana aerat.
Separat se amesteca faina cu praful de copt. Se cerne apoi peste amestec si se omogenizeaza. Daca aluatul iese prea tare atunci se adauga si laptele, cate putin pana obtinem consistenta dorita. Eu am adaugat 50 ml.
Tava de briose se tapeteaza cu hartie speciala, iar cuptorul se preincalzeste la 160-180 gr.
Se pune o lingura de aluat in forma apoi se adauga o zmeura si din nou aluat cat sa acopera zmeura.
Se dau la cuptor pentru 25 minute. Faceti testul scobitorii inainte sa le scoateti din cuptor!
Interiorul va ramane mai umed datorira fructelor si a branzei mascarpone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *