Retete

Chiftelute de curcan cu spanac

Astazi va propun niste chiftelute pufoase si numai bune de luat in deplasare. Si da, cu toate ca au in compozitie spanac, au fost devorate rapid! Data viitoare facem portie dubla 😉

Ingrediente:
– o bucata carne de curcan tocata (aprox.300 gr)
– o lingura spanac oparit si tocat
– 1 ou
– 1/2 ceapa verde
– 1/2 ardei kapia mic
– o lingura smantana
– 2-3 linguri pesmet
– cimbru uscat
– patrunjel verde
– piper

Mod de preparare:
Carnea de curcan se taie bucatele si apoi se toaca. Eu am tocat-o la robotul mixerului verical.
Spanacul proaspat se opareste pentru cateva minute, apoi se toaca marunt. Puteti folosi spanac congelat, 2 cuburi sunt de ajuns.
Carnea tocata se amesteca cu spanacul, oul si smantana. Se adauga pesmetul in functie de compozitie, eu am pus 2 linguri jumatate de pesmet fin.
Ceapa verde si ardeiul se taie marunt si se adauga peste amestecul de carne. Se condimemteaza cu piper, cimbru uscat si patrunjel verde, dupa gust.
Se formeaza chiftelutele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor 160-170 grade, pentru 30-40 min. La jumatatea timpului eu le-am intors.
Au iesit pufoase si foarte gustoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *