Desert, Retete

Negresa cu aroma de migdale

Odata cu venirea caldurii incerc pe cat posibil sa optez pentru preparate rapide, care nu necesita mult timp de gatire.
Reteta aceasta am gasit-o pe site-ul celor de la Solaris si am zis ca trebuie neaparat incercata si in varianta baby friendly. A iesit extrem de pufoasa si aromata!

*sursa de inspiratie a fost Negresa cu faina de migdale, o gasiti pe site-ul celor de la Solaris.
Eu am adaptat-o in varianta baby friendly, am folosit pudra de roscove, am inlocuit zaharul cu miere iar cantitatea e mai mica si am renuntat la sare.

https://solarisplant.ro/ro/negresa-cu-faina-de-migdale

Ingrediente:
– 2 oua
– 100 gr faina de migdale
– 3 linguri miere naturala
– 60 gr ulei de cocos
– o lingura pudra de roscove
– 2 lingurite praf de copt bio
– pudra de vanilie (optional)

Mod de preparare:
Ouale se bat energic, apoi se adauga mierea si uleiul de cocos. Se amesteca bine si se adauga incet faina de migdale amestecata cu praful de copt si pudra de roscove.
Optional se poate adauga putina pudra de vanilie, insa am preferat sa nu o adaug, compozitia este destul de aromata si dulce.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20×15 in cazul nostru) si se da la cuptorul preincalzit 160-170 gr timp de 20-25 minute, pana trece testul scobitorii.
Rezultatul va fi o negresa pufoasa si aromata, numai buna pentru gustarea de dupamasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *