Retete

Tocanita de mazare cu galusti de faina

Mazarea se numara printre preferatele noastre, insa azi am facut alaturi de ea si niste galusti pufoase de faina. Combinatia a fost delicioasa!

Ingrediente:
– 200 gr mazare congelata
– o ceapa alba
– o lingura faina
– 3 linguri de apa
– piper
– boia dulce
– patrunjel verde
– ulei de masline
Galusti
– 1 ou
– 2-3 linguri de faina alba 650
– apa

Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se inabuseste in apa cu putin ulei de masline. Dupa carea minute se adauga si mazarea. Daca aveti mazare congelata, atunci o lasati de seara in frigider la dezghetat.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce mazarea este gata.
Se amesteca o lingura de faina cu 3 linguri de apa, iar acest amestec se adauga peste mazare. Compozitia se va ingrosa putin, daca o vreti mai lichida, mai adaugati apa.
Pentru galusti se amesteca 1 ou batut cu 2-3 linguri de faina, in functie de marimea oului. Se obtine o compozitie lipicioasa care curge greu din lingura.
Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare (optional) se adauga galustile formate cu lingurita. Se lasa la fiert pana acestea sunt pufoase si fierte bine. Eu le-am lasat aproximativ 1 ora!
Galustile fierte se adauga in tocanita de mazare si se condimenteaza cu piper, boia dulce si patrunjel verde!

2 thoughts on “Tocanita de mazare cu galusti de faina

  1. De la ce vârstă se poate oferi bebeluşilor/copiilor? Bebelina mea are 10 luni. Mă interesează dacă îi pot oferi acel amestec de apă şi făină…de obicei încerc să evit şi pentru noi…eu în loc de apă pun lapte, însă fetiței nu i-am mai dat aşa. Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *