Retete

Tocanita de mazare cu galusti de faina

Mazarea se numara printre preferatele noastre, insa azi am facut alaturi de ea si niste galusti pufoase de faina. Combinatia a fost delicioasa!

Ingrediente:
– 200 gr mazare congelata
– o ceapa alba
– o lingura faina
– 3 linguri de apa
– piper
– boia dulce
– patrunjel verde
– ulei de masline
Galusti
– 1 ou
– 2-3 linguri de faina alba 650
– apa

Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se inabuseste in apa cu putin ulei de masline. Dupa carea minute se adauga si mazarea. Daca aveti mazare congelata, atunci o lasati de seara in frigider la dezghetat.
Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce mazarea este gata.
Se amesteca o lingura de faina cu 3 linguri de apa, iar acest amestec se adauga peste mazare. Compozitia se va ingrosa putin, daca o vreti mai lichida, mai adaugati apa.
Pentru galusti se amesteca 1 ou batut cu 2-3 linguri de faina, in functie de marimea oului. Se obtine o compozitie lipicioasa care curge greu din lingura.
Intr-o oala cu apa clocotita si putina sare (optional) se adauga galustile formate cu lingurita. Se lasa la fiert pana acestea sunt pufoase si fierte bine. Eu le-am lasat aproximativ 1 ora!
Galustile fierte se adauga in tocanita de mazare si se condimenteaza cu piper, boia dulce si patrunjel verde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *