Desert, Retete

Briose cu cirese si faina de migdale

Urmeaza sezonul cireselor si ne gandim sa profitam din plin de ele. Astazi va impartasim o reteta de briose cu cirese, mascarpone si faina de migdale numai bune de luat in parc sau la plimbare pentru gustarea celor mici. Se pot realiza cu ce fructe doriti, insa cele cu cirese au fost preferatele baietelului.

Ingrediente:
– 1 ou
– 2 linguri sirop de artar/ miere naturala
– 50 ml lapte animal/ vegetal
– 100 mascarpone
– 40 gr unt nesarat topit
– 50 gr faina alba 650/ integrala
– 50 gr faina de migdale
– 2 lingurite rase praf de copt bio
– un pumn de cirese

Mod de preparare:
Oul intreg se bate spuma si se amesteca cu indulcitorul cu ajutorul unui mixer.
Se adauga pe rand laptele, untul topit si mascarpone si se mixeaza pana obtinem o crema fina.
Se adauga faina alba amestecata cu praful de copt si la final se incorporeaza si faina de migdale, amestecand cu o spatula.
Ciresele se spala, se curata de samburi si se taie bucatele mici. Eu am folosit o cireasa taiata bucatele mici pentru fiecare briose, insa se pot folosi mai multe daca ciresele sunt mici.
Aluatul se pune in forme de briose, tapetate cu hartie de copt, iar deasupra se pun ciresele. Eu le-am impins cu varful unui cutit si in interiorul brioselor.
Se dau la cuptorul preincalzit, 160 gr timp de 25-30 min pana trec testul scobitorii.
Din intreaga compozitie au rezultat 6 briose, pufoase si usor umede in interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *