Retete, Supe

Supa crema de legume cu galusti

Supele crema nu mai sunt de mult pe placul baietelului, textura nu il mai atrage. De aceea de fiecare data cand ii fac o supa crema incerc sa adaug si ceva pe langa (cereale, galusti, paste).
Astazi a fost combinatia perfecta, a papat cu mare pofta!

Ingrediente:
– o jumatate carcasa de pui
– 3 morcovi
– 2 pastarnaci
– 1/2 telina
– 1 ardei rosu
– 1 ardei galben
– o ceapa alba
– patrunjel verde
– piper
Galusti
– 1 ou
– o lingura ulei
– 4 linguri rase de gris

Mod de preparare:
Intr-o oala de 3 litrii se adauga apa si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga carcasa de pui si legumele taiate si curatate. Eu am lasat totul sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa, apoi am scos legumele si carcasa de pui.
Am pregatit galustile, am batut spuma 1 ou, am adaugat o lingura de ulei si 4 linguri rase de gris. Daca faceti o portie mai mare de supa si doriti pentru toata familia atunci dublati cantitatile. Se lasa la fiert aproximativ 20-30 minute.
Legumele le-am blenduit cu zeama din supa pana am o tinut consistenta dorita. Am adaugat galustile in supa crema, am pus patrunjel proaspat, piper si am servit cu mare pofta!
Supa simpla ramasa am pus-o in forme de gheata si am pus-o la congelator. E foarte buna pentru alte preparate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *