Chiftelute gustoase si pufoase. Azi vedeta a fost carnea de porc.
Ingrediente:
– o bucata pulpa de porc (aprox 200-300 gr)
– 1 ou
– o ceapa verde
– 2 catei de usturoi
– 1/2 ardei kapia rosu
– o lingura pesmet
– piper
– boia dulce
– turmenic
– marar
– patrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea de porc am tocat-o la robotul cu lama in S. Am adaugat peste ea oul si legumele taiate marunt (ceapa verde, ardei rosu, usturoi). Am condimentat cu piper, turmenic si boia si am adaugat verdeturi proaspete (marar si patrunjel).
La final am adaugat o lingura de pesmet deoarece compozitia nu era destul de legata. Am modelat chiftelutele si le-am pus intr-o tava pe hartie de copt.
Le-am lasat la cuptor, la 160-170 gr timp de 25-30 min.
Le-am servit cu legume si sos de iaurt si usturoi.