Retete

Cous cous cu sos mediteranean de legume

Sosurile pe baza de legume sunt mereu la indemana, se pot realiza in functie de gusturile celor mici si pot fi folosite in diverse combinatii. Astazi am ales varianta de sos rosu cu busuioc si oregano in combinatie cu cous cous.

Ingrediente:
– o cana cous cous
– o cana cu apa
– 1 catel de usturoi
– 1/2 ceapa alba
– o ceapa verde
– 1/3 dovlecel
– 1/3 vanata
– 1/2 ardei rosu kapia
– 1 rosie portocalie
– 3 rosii cherry
– 200 ml sos de rosii facut in casa
– busuioc
– oregano
– frunze de patrunjel
– ulei de masline

Mod de preparare:
Legumele se taie cubulete si se pun la inabusit in apa cu o lingura de ulei de masline. Se completeaza cu apa si se lasa cateva minute la fiert. Cand dovlecelul si vanata sunt aproape gata se adauga sosul de rosii si condimentele. Se amesteca si se lasa la fiert in 10 minute pana sosul de legume se ingroasa.
Intre timp se pregateste cous cous-ul. Intr-o oala se pune apa la fiert, apoi se adauga cous cous-ul si se amesteca ocazional. Cand cous cous-ul a absorbit toata apa si s-a umflat se amesteca cu sosul de legume.
Va rezulta un pranz sau o cina delicioasa. Il puteti servi cu diverse seminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *