Iata o varianta de chiftelute pentru intreaga familie. Sunt pufoase si se pot servi atat simple cat si cu un sos de rosii langa. Depinde cum preferati, insa va spun ca varianta cu un sos langa este cea mai buna 😉
Ingrediente:
– 400 gr carne macinata de pui
– 1 morcov ras
– 1/4 dovlecel ras si scurs de apa
– o ceapa verde
– 1 usturoi verde
– 1 ou
– 2 felii mici de paine
– lapte pentru inmuiat painea
– marar
– patrunjel verde
– boia dulce
– piper
– sare (optional, pentru copilsi mai mari)
– ulei de masline pentru modelat
Mod de preparare:
Carnea de pui se amesteca cu morcovul ras, dovlecelul ras si scurs bine de apa, ceapa si usturoiul taiate marunt sau rase. Peste amestecul de carne si legume se adauga un ou batut spuma, marar si patrunjel verde.
Feliile de paine se pun la inmuiat in lapte, iar dupa ce se inmoaie se scurg si se adauga peste carne.
Se condimenteaza cu piper si boia dulce, un praf de sare daca aveti copilasi mai mari si se amesteca bine.
Chiftelutele se modeleaza cu mainile unse cu putin ulei de masline si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade, timp de 30-35 min pana se rumenesc putin. La jumatatea timpului se intorc.
Cand sunt gata se mai lasa putin in cuptor, apoi se scot intr-un bol si se acopera sa nu se usuce.
Se pot servi simple sau cu un sos de rosii langa.