Retete

Cous cous cu pui si sos de rosii

Baietelul meu e mare fan cous cous, in orice combinatie si varianta. Fie ca alegeti sa preparati cous cous sub forma de paste sau varinata marunta, va propun sa incercati aceasta combinatie. E ideala pentru toata familia.

Ingrediente:
– 1 piept de pui taiat cubulete
– 2 cepe albe
– 1 ardei rosu
– 2 catei de usturoi
– 300 ml suc de rosii (bulion)
– o lingura zahar de cocos
– oregano
– busuioc
– sare
– piper
– cous cous
– ulei de masline

Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ardeiul se taie cubulete mici. Legumele se inabusesc in ulei de masline cu o lingura de apa si se lasa putin pana se inmoaie. Se adauga pieptul de pui taiat cubulete si se lasa la inabusit pana prinde o culoare alba.
Se adauga apoi sucul de rosii, zaharul de cocos, oregano si un pahar cu apa, apoi se lasa la fiert pana scade sosul si puiul este facut. Eu am mai adaugat inca un pahar cu apa si am lasat pe foc aprox 45 min pana puiul a fost facut.
Separat se fierbe cous cous-ul in apa cu putin ulei de masline pana este facut (boabele sunt moi). Am ales de aceasta data cous cous sub forma de paste insa se poate utiliza si cous cous marunt.
Peste puiul cu sos de rosii se adauga cous cous-ul preparat si se amesteca inca cateva minute pe foc pana se omogenizeaza.
La final se adauga frunze de patrunjel, busuioc proaspat, sare si piper dupa gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *