Retete

Ficatei de pui cu mamaliga

Atunci cand vine vorba de ficat am intotdeauna emotii daca o sa ii placa preparatul sau nu, insa reteta aceasta are mare succes de fiecare data. Recunosc ca am mers la sigur alegand combinatia cu mamaliga, asa ca va propun sa o incercati si voi. 🙂

Ingrediente:
– 3 bucati de ficat de pui
– o ceapa mica alba
– 2 catei de usturoi
– 1 morcov
– 1/2 ardei kapia rosu
– 2 frunze de dafin
– cimbru
– suc de rosii (bulion fara sare)
– frunze de patrunjel
– malai
– ulei de masline
– apa

Mod de preparare:
Ficatul se spala bine si se pune la fiert. Dupa 20-30 min se schimba apa, sau se spumeaza. Eu prefer sa o schimb deoarece devine destul de murdara.
Separat se taie ceapa si usturoiul marunt si se pun la inabusit in apa cu putin ulei de masline. Morcovul se da pe razatoarea mica, iar ardeiul se taie cubulete mici. Se adauga peste ceapa si usturoi, impreuna cu frunzele de dafin si cimbrul. Se completeaza cu apa si se lasa cateva minute sa fiarba. Cand legumele s-au inmuiat se adauga sosul de rosii si ficateii taiati marunt.
La final scoatem frunzele de dafin si adaugam patrunjel proaspat. Pentru copilsi mai mari puteti adauga putina sare, dar consider ca aromele sunt destul de puternice si nu va fi nevoie.
Mamaliga se pregateste inainte de servire cu malai grisat si apa. Se pune apa la fiert, apoi se adauga malaiul in ploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *