Desert, Retete

Gutuie coapta cu sos de „ciocolata” si nuci

Astazi este despre gutuie! Coapta si parfumata, asa am servit noi la micul dejun. Nu stiu voi, dar eu de fiecare data cand simt mirosul de gutui coapte imi aduc aminte de copilarie :).

*prezentarea este inspirata de pe grupul de diversificare

Ingrediente:
– o gutuie
– unt de cocos
– stafide
– nuci pecan
– scortisoara
– 1/2 banana
– 1 lingurita karob

Mod de preparare:
Gutuia se spala bine, pana se indeparteaza tot puful de deasupra. Apoi se decupeaza capacul si se scobeste. Operatiunea este destul de grea, deoarece gutuia este tare, insa eu am taiat in 4 parti, cam 2/3 din gutuie si a fost mai usor de scobit.
Stafidele se amesteca cu nuca si putin unt de cocos. Amestecul se pune in gutuia scobita si se da la cuptorul preincalzit, 160 gr timp de 40 min.
Cand gutuia este coapta se face un sos din jumatate de banana si o lingurita de karob si se adauga peste. De asemenea se poate presara nuca si scortisoara.
Se serveste calduta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *