Desert, Retete

Friganele cu branza la cuptor si sos de ciocolata

Tuturor ne-au placut in copilarie friganelele sau painea in ou. Iara o alternativa numai buna pentru copilasi.
Reteta preluata si adaptata, pentru copii de 1 an.

Ingrediente:
– 6 felii de paine toast integrala
– o cutie de branza Ricotta sau branza de casa
– 1 ou
– 50 ml lapte
– unt
– karob
– scortisoara

Mod de preparare:
Luam feliile de paine si le aplatizam pe fiecare in parte cu ajutorul unui sucitor. Apoi le ungem cu crema de branza si le rulam.
Batem oul, impreuna cu laptele, iar daca va place puteti adauga si o lingurita de scortisoara in amestec.
Luam rulourile si le dam prin amestecul de ou si lapte, apoi le asezem pe o tava cu hartie de copt.
Le dam la cuptorul preincalzit, 160 grade timp de 20 min. Dupa 10 min le intoarcem pe cealalta parte.
Pentru sos se topeste un cub de unt si se adauga apoi o lingurita de karob si scortisoara.
Sosul se adauga peste friganele la servire!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *