Gnocchi sunt niste paste italienesti, în forma de galuste, facute dintr-un aluat de faina si cartofi pasati. Gnocchi sunt usoate si pufoase ca si consistenta.
Combinatia de paste cu proteina este una destul de grea pentru stomacul copilasului, de aceea o folosesc foarte rar!
Ingrediente si realizare gnocchi:
– 1 cartof alb mare
– 200 gr faina (cantitate aproximativa)
Cartoful se curata si se pune la fiert. Dupa ce e fiert se piseaza si se amesteca cu faina. Am spus ca e cantitate aproximativa deoarece se foloseste mai multa. Adaugam faina in aluat pana cand acesta nu se mai lipeste de mana si are o consistenta mai tare.
Se lasa putin la frigider, apoi se portioneaza in bucatele mici. Acestea se fierb in apa cam 20-30 min pana se ridica la suprafata!
Sosul:
– 2 rosii
– o ceapa
– 1/2 cana de apa
– busuioc
– patrunjel proaspat
– ulei de masline
Se taie rosile si ceapa bucatele si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline si 1/2 cana de apa. Se lasa sa fiarba si apoi se adauga patrunjelul proaspat si busuiocul dupa gust.
La final pentru o consistenta fina am blenduit sosul si l-am amestecat cu pastele.
Noi am servit cu putina carnita de curcan fiarta!