Retete

Soufle de conopida cu ardei rosu

Conopida este o leguma cu o aroma puternica, foarte nutritiva, insa este mai greu acceptata de copii. In astfel de situatii gasesc intotdeauna o alternativa gustoasa pentru legumele problema. Asa S-a nascut acest soufle, care a facut din conopida, o leguma gustoasa 🙂
Ca si remarca, conopida este mai greu de digerat datorita continutului de celuloza si poate crea disconfort in randul celor mici.

Ingrediente:
– 6 buchetele de conopida fiarta sau la abur
– 1/2 ardei kapia rosu
– 1 ou
– 3 linguri ricotta
– o lingura smantana
– 2 linguri gris
– frunze de patrunjel
– piper

Mod de preparare:
Oul se bate, apoi se amesteca cu branza ricotta si smantana. Se adauga conopida si se piseaza cu ajutorul unei furculite.
Ardeiul se taie cubulete mici si se adauga peste amestec.
La final se pun 2 linguri rase de gris, frunze de patrunjel si un praf de piper.
Amestecul obtinut se pune intr-un vas ceramic uns cu unt nesarat si se lasa 20 min, timp in care grisul se umfla putin. Se da la cuptorul preincalzit, 150 gr pentru 35-40 min.
Va iesi un soufle pufos, numai bun pentru o cina copioasa. Merge bine cu o lingura de smantana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *