Desert, Retete

Budinca de paine cu coacaze rosii

Diminetile de weekend sunt cele mai frumoase, atunci se gateste pentru toata familia, iar cu aceasta budinca mi-am rasfatat eu duminica baietii.
Nu va spun cum a fost, va las sa incercati!

Ingrediente:
– 6 felii de paine toast de secara
– un cub de unt
– 3 oua
– 150 ml lapte de migdale
– scortisoara
– o lingura sirop de artar
– nuci pecan
– coacaze rosii
– fulgi de cocos

Mod de preparare:
Vasul ceramic se unge cu unt nesarat sau cu putin unt de cocos.
Feliile de paine se taie cubulete si se aseaza in vasul uns, incat sa acopere toata suprafata acestuia.
Ouale se bat si se amesteca cu laptele de migadale, siropul de artar si scortisoara.
Amestecul se pune peste paine si se lasa cateva minute, ca painea sa abdoarba lichidul si sa se inmoaie bine. Se adauga apoi coacazele rosii si cateva bucati de nuca pecan.

Se da la cuptorul preincalzit, timp de 30 minute, la 160 gr pana painea se umfla si devine pufoasa.
La final se adauga fulgi de cocos si se seveste calda!
Cantitatile sunt pentru toata familia, daca se doreste doar o portie, pentru un vas ceramic mic, atunci se imparte cantitatea la 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *