Retete

Mini budinci de legume

Pornind de la ideea Flaviei, ca trebuie sa reciclam cumva legumele ramase, am incercat si noi o reteta cu ce aveam prin frigider. Rezultatul: niste mini budinci delicioase si aratoase. Va invit sa le incercati sau sa inventati chiar voi budinca preferata!

*Pe Flavia o gasiti pe blogul personal noidoisibebe.ro cu multe idei si preparate delicioase pentru pitici!

Ingrediente:
– 8 buchetele de conopida
– 8 buchetele de broccolli
– 1 morcov
– 1/2 ardei rosu
– 1/3 dovlecel baby
– o rosie mica
– 1 ou mic
– 3 linguri de smantana
– o bucatica de mozzarella
– busuioc
– piper
– unt pentru uns vasul

Mod de preparare:
Conopida si broccolli le-am avut la congelator in pungulite, gata preparate. Le-am scos dimineata si pana la amiaz au fost perfecte. Morcovul, ardeiul si dovlecelul le-am avut deja fierte cu o zi inainte si doar le-am taiat bucatele. Rosia am oparit-o si am curatat-o de coaja. Am amestecat legumele si am pus putin piper peste ele.
Separat am batut oul, am adaugat 3 linguri mari de smantana (atata mai aveam ramasa, se poate si mai multa) si am ras bucata de mozzarella (dupa ochi a fost in jur de 50 gr).
Am pus amestecul peste legume, am incorporat bine, apoi am uns 2 vase ceramice mici cu unt si am pus legumele in ele. Peste am presarat busuioc.
Am dat la cuptor la foc mediu 150-170 gr pentru aproximativ 40-45 min.
La noi au avut mare succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *