Desert, Retete

Crumble cu prune

Daca tot a inceput sezonul prunelor, eu zic sa profitam din plin de ele. Noi am ales sa facem un crumble si bine am facut! A fost delicios atat pentru bebe cat si pentru mami. Va invit sa il incercati, nu e complicat deloc!

Ingrediente:
– 4 prune mari
– o nectarina
– o portocala
– 100 gr faina alba 650
– 50 gr migdale macinate
– 50 gr unt nesarat
– o lingura de miere
– scortisoara

Mod de preparare:
Fructele se taie cubulete mici, eu am strecurat si o necatrina alaturi de prune pentru aroma. Se pun intr-un castron si se adauga peste ele o portocala stoarsa, putina scortisoara si o lingura de faina, pentru a nu deveni cleioase la cuptor.
Se lasa deoparte si se prepara aluatul de crumble. Migdalele macinate se amesteca cu untul la temperatura camerei, taiat cubulete mici si mierea. Apoi se adauga treptat faina. Initial am vrut sa adaug mai putina faina, 50gr, dar avand in vedere ca am folosit miere ca indulcitor a trebuit sa dublez cantitatea de faina la 100gr, deoarece nu iesea aluatul prea sfaramicios. Iar asta inseamna crumble…
Daca folositi alt indulcitor, cu textura mai tare, nu este necesara atata faina.
Am uns cu putin unt 2 vase de ceramica, am tapetat cu putin aluat fundul vasului, apoi am adaugat fructele. Peste acestea am pus restul de aluat si am dat l cuptorul preincalzit, la 170 gr pentru 30 min. Am iesit delicios!
Puteti folosi si alte fructe, in caz ca nu sunteti fani prune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *