Desert, Retete

Budinca de cous cous cu stafide

Deoarece sustinem #septembriefarazahar am ales pentru cina un desert cu stafide si vanilie, care s-a dovedit a fi foarte bun!

Ingrediente:
– 100 gr cous cous
– 250 ml lapte
– 100 gr branza de casa sau ricotta
– 1 lingura de smantana
– un pumn de stafide
– 1 ou
– scortisoara
– 1/2 baton de vanilie
– cateva migdale macinate
– 1 lingurita sirop de artar optional

Mod de preparare:
Laptele se fierbe si se adauga peste cous cous, se acopera si se lasa cam 10 minute sa se absoarba bine. Dupa ce s-a umflat, se adauga peste cous cous branza, smantana, stafidele, migdalele, vanilia si scortisoara. Pentru cine prefera puteti adauga si o lingurita de sirop de artar. Noi am ales varianta fara deoarece sustinem #septembriefarazahar!
La final se adauga oul si se amesteca bine conpozitia. Se transfera apoi in 2 vase ceramice unse cu putin unt si se da la cuptor, 170 gr pentru 30 min.
Noua ne-a placut mult, speram sa aiba succes si la voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *