Desert, Retete

Pancakes cu iaurt, migdale si afine

Iubim afinele! Iar aceste pancakes au fost desertul potrivit pentru marele meu iubitor de afine :). Pufoase si aromate!

Ingrediente:
– 1 ou
– 1/2 lingurita de miere
– 1 iaurt Napolact Bio 3,8% grasime
– 4 linguri mari de faina tip 650
– 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
– o lingura migdale macinate
– afine multe
– mascarpone
– smantana

Mod de preparare:
Se bate oul, apoi se adauga mierea, iaurtul si migdalele macinate si se amesteca bine. Faina se amesteca cu bicarbonatul si se cerne peste amestec. Compozitia o sa iasa ca o smantana mai groasa, daca este necesar, in functie de lingura fiecaruia se mai adauga putina faina.
Pentru niste pancakes mai pufoase, lasati compozitia 10 min ca bicarbonatul sa actioneze si apoi prajiti clatitele.
Intre timp se pregateste o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime. Se pune in tigaie cate 2 linguri de compozitie pentru o clatita. Peste compozitie se adauga afinele si se lasa la copt, apoi se intoarce clatita pe partea cealalta.
Mie mi-au iesit 5 pancakes potrivite.
Crema este facuta dintr-o lingura de mascarpone si una de smantana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *