Retete

Nuggets de pui cu sos alb

O idee de gustare sau pranz, merge perfect cu un sos de usturoi langa.
Va invit sa le incercati!

Ingrediente:
– o bucata piept de pui
– 1 ou
– piper
– boia de ardei dulce
– pesmet
– smantana
– usturoi
– lamaie
– patrunjel
– unt
– ulei de masline

Mod de preparare:
Pieptul de pui se fierbe, apoi se marunteste la robot. Se adauga oul, piperul si boia dulce si se mixeaza pana obtinem o pasta.
Se modeleaza nuggets in forma dorita si se dau prin pesmet. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, iar deasupra se picura putin unt topit.
Se lasa la cuptor 20 min la foc mediu, iar la jumatatea timpului se intorc.
Daca doriti sa ramana mai suculente le lasati mai putin!
Pentru sos se taie usturoiul marunt si se inabuseste in ulei de masline cu apa. Se adauga smantana si patrunjelul proaspat si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se mai adauga putina zeama de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *