Retete

Orez “prajit” cu legume si ou

Orezul prajit este preferatul meu. Insa aceasta varianta am facut-o astfel incat sa fie servita de toata familia. Baietelul a fost tare incantat!

Ingrediente:
– o cana de orez basmati
– 3 cani de apa
– 2 oua
– 1 morcov
– un pumn de fasole verde
– 2 buchetele de broccoli
– turmenic
– boia dulce
– piper
– patrunjel verde
– susan alb si negru
– unt nesarat

Mod de preparare:
Orezul se lasa la hidratat peste noapte, apoi se fierbe in multa apa, care se scurge ulterior, in felul acesta eliminand o buna parte din arsenic. Cand este gata se scurge de apa si se lasa deoparte.
Legumele se curata si se pun la abur sau se pot fierbe. Eu am preferat varianta la abur.
Ouale se bat, se adauga boia, turmenic si piper si se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime. Eu prefer sa maruntesc omleta in tigaie, insa puteti scoate omleta si sa o taiati bucatele pe un tocator.
In tigaie se adauga un cub de unt nesarat si putina apa. Se adauga legumele si orezul si se inabusesc la foc mare cateva minute.
Se condimenteaza la final cu piper, boia dulce, turmenic, patrunjel verde si seminte de susan.
Bun, bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *