Desert, Retete

Pasca in forma de briose

Din cauza unor probleme tehnice, bucataria mea nu a functionat azi. Asa ca in criza de timp am pregatit o pasca rapida, in forme de briose. Pot sa va spun ca au iesit niste briose foarte pufoase, iar aroma de vanilie si lime a cuprins toata casa 💕

Ingrediente:
– 300 gr ricotta
– 100 gr smantana 25%
– 6 oua de prepelita (2 oua de gaina)
– 6 linguri de gris
– o pastaie de vanilie
– o lingura de stafide
– o lingurita scortisoara (optional)
– coaja de lime bio
– unt nesarat

Mod de preparare:
Ouale se bat energic, apoi se amesteca cu smantana si ricotta. Va rezulta o compozitie cremoasa.
Se adauga grisul si mirodenile si se lasa cateva minute, timp in care grisul se umfla putin, iar compozitia va rezulta mai pufoasa.
Eu am ales sa adaug semintele de la o pastaie de vanilie, o lingurita de scortisoara, o lingura mare de stafide hidratate si putin coaja de lime bio.
Formele de briose le-am uns cu putin unt nesarat (am folosit un varf de cutit de unt pentru 6 forme) apoi am adaugat compozitia. Am umplut 3/4 din forma de briose cu aluat, deoarece acesta va mai creste in timpul coacerii.
Am dat la cuptorul preincalzit, 170-180 grade, timp de 20-22 minute, pana s-au rumemit frumos deasupra.
Textura este pufoasa, iar gustul foarte bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *