Retete

Pancakes cu cartofi si ceapa verde

Nu stiu daca ati mancat vreodata placinta cu cartofi si ceapa; caci aceste pancakes mi-au adus aminte de gustul acelei placinte pe care o facea mereu bunica. Va asigur ca sunt delicioase si merita incercate pentru cina, la noi au avut succes!

Ingrediente:
– 2 cartofi albi medii
– 2 oua
– 50 gr unt nesarat
– 200 ml lapte
– 130-150 gr faina alba 650
– o lingurita praf de copt bio
– 3 fire ceapa verde
– piper
– patrunjel verde

Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert. Dupa ce sunt fierti se piseaza cu furculita sau se transforma intr-un piure fin, depinde ce textura prefera cei mici. Aceasta reteta este buna si daca va ramane mai mult piure de a doua zi. Eu am avut in total 330 gr cartofi pasati.
Cartofii calzi se amesteca cu untul, apoi se adauga laptele caldut. Se adauga ouale batute, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Cantitatile de faina si lapte variaza in functie de cantitatea de piure de cartofi obtinuta. Compozitia finala trebuie sa fie asemanatoare unei smantani groase, sa curga greu de pe lingura.
La final se adauga ceapa verde maruntita fin, patrunjelul verde si piper dupa gust.
Clatitele se prajesc in tigaia antiaderenta fara adaos de ulei sau unt. Se tin cateva minute pe fiecare parte si se intorc cand incep sa faca bule mici la suprafata.
Noi le-am servit cu smantana! Delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *