Retete

Ciulama de ciuperci

Astazi toata familia a servit ciulama de ciuperci sau tocanita cum ii spunem noi :). Este o mancare mai grea pentru stomac asa ca v-o recomand mai rar, insa este foarte gustoasa!

Ingrediente:
– o caserola mica de ciuperci Champignon
– 1 catel de usturoi
– 1/2 ardei kapia rosu
– o lingurita de faina alba tip 650
– 70 ml lapte
– o lingura smantana 12%
– patrunjel verde
– piper
– ulei de masline

Mod de preparare:
Ciupercile se curata, se taie bucatele mici si se pun la fiert. Dupa ce sunt fierte se transfera intr-o oala cu putin ulei de masline si apa. Alaturi de ciuperci se adauga usturoiul si ardeiul rosu taiat marunt.
Se lasa la inabusit si se completeaza cu apa pana ardeiul este fiert, iar apa scade considerabil.
Separat se amesteca faina cu laptele sa nu faca cocoloase si se adauga peste ciuperci. Daca sosul este prea gros se completeaza cu lapte. La final se adauga si o lingura de smantana, se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga piper si patrunjel verde. Se poate renunta la sosul de faina cu lapte si se poate adauga doar smantana, insa eu am folosit o cantitate mica de faina. Se amesteca cu putina zeama in care au fiert ciupercile sa nu se branzeasca compozitia, apoi se adauga peste ciuperci si se amesteca bine.
Cantitatea de ciulama a fost pentru toata familia.
Noi am servit cu mamaliga si rosii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *