Biscuiti, Desert, Retete

Biscuiti rapizi cu fulgi de ovaz si afine

Biscuitii acestia au fost ganditi rapid, deoarece a ramas mai mult terci de ovaz la micul dejun pe care am vrut sa il reciclez. Insa se pot realiza si ca atare, iar ca ingrediente puteti folosi ce va place!

Ingrediente:
– 100 gr fulgi de ovaz
– 100 ml lapte de cocos
– 1/2 lingurita miere (optional)
– 1/2 banana coapta
– scortisoara
– 1 ou de prepelita
– 1/2 lingurita ulei de cocos
– o lingura fulgi de cocos
– afine

Mod de preparare:
Deoarece am pregatit de dimineata terci de ovaz in lapte vegetal, terciul nostru a fost gata preparat. Insa puteti proceda astfel: fulgii de ovaz ii hidratati in laptele fierbine pentru cateva minute, pana de inmoaie. Mierea este optionala, eu am gandit-o pentru terci.
Banana am pisat-o cu furculita apoi am adaugat-o peste amestecul de ovaz. Am pus un ou mic de prepelita, uleiul de cocos si scortisoara. Pentru ca era un amestec prea moale am adaugat o lingura de fulgi de cocos.
Am lasat amestecul deoparte cateva minute sa se ingroase, apoi am format gramajoare cu ajutorul unei linguri. Acestea le-am pus in tava pe hartie de copt, iar deasupra am adaugat cateva afine.
Se dau la cuptor, foc mediu, pentru 30 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *