Biscuiti, Retete

Pufosenii cu ricotta

Reteta aceasta nu imi apartine, am vazut-o zilele trecute pe un site si am decis sa o incerc, insa am adaptat-o pentru baietel! Fursecurile rezultate sunt foarte pufoase, am ales sa fac jumatate cu scortisoara si jumatate cu ierburi de Provence. Ambele variante au fost pe placul nostru.

Ingrediente:
– o cutie de ricotta
– 1 ou
– o lingura ulei de floarea soarelui / ulei de masline extravirgin
– 150 gr faina alba tip 650
– 2 lingurite praf de copt bio
– o lingurita scortisoara
– verdeturi de Provence (optional)

Mod de preparare:
Se amesteca ricotta cu oul batut si uleiul de floarea soarelui.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestec, apoi se incorporeaza cu o spatula.
Optional se pot adauga verdeturi de Provence, scortisoara sau se pot lasa asa simple. Eu am impartit aluatul in doua parti, in prima am adaugat verdeturi si in a doua o lingurita de scortisoara.
Din aluatul rezultat, se formeaza bilute cu mainile umezite si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade timp de 15-17 min, pana se rumenesc frumos deasupra.
Sunt foarte pufoase si bune!

6 thoughts on “Pufosenii cu ricotta

  1. Încă o reteta cu succes la mici si mari! Eu le am portionat cu lingurița pt înghețată si au iesit 13. Multumesc mult draga Iasmina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *