Biscuiti, Retete

Pufosenii cu ricotta

Reteta aceasta nu imi apartine, am vazut-o zilele trecute pe un site si am decis sa o incerc, insa am adaptat-o pentru baietel! Fursecurile rezultate sunt foarte pufoase, am ales sa fac jumatate cu scortisoara si jumatate cu ierburi de Provence. Ambele variante au fost pe placul nostru.

Ingrediente:
– o cutie de ricotta
– 1 ou
– o lingura ulei de floarea soarelui / ulei de masline extravirgin
– 150 gr faina alba tip 650
– 2 lingurite praf de copt bio
– o lingurita scortisoara
– verdeturi de Provence (optional)

Mod de preparare:
Se amesteca ricotta cu oul batut si uleiul de floarea soarelui.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestec, apoi se incorporeaza cu o spatula.
Optional se pot adauga verdeturi de Provence, scortisoara sau se pot lasa asa simple. Eu am impartit aluatul in doua parti, in prima am adaugat verdeturi si in a doua o lingurita de scortisoara.
Din aluatul rezultat, se formeaza bilute cu mainile umezite si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade timp de 15-17 min, pana se rumenesc frumos deasupra.
Sunt foarte pufoase si bune!

6 thoughts on “Pufosenii cu ricotta

  1. Încă o reteta cu succes la mici si mari! Eu le am portionat cu lingurița pt înghețată si au iesit 13. Multumesc mult draga Iasmina!

Dă-i un răspuns lui M. Laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *