De fiecare data cand baietelul imi cere pancakes, incerc sa le fac cat mai pufoase si sa folosesc combinatii pe placul lui. Spanacul este unul dintre alimentele preferate, asa ca sa fie pancakes cu spanac!
Ingrediente:
– 80-90 gr faina alba tip 650
– 1/2 lingurita praf de copt bio
– 1 ou de tara
– 1 iaurt grecesc (150 gr)
– 100 ml lapte
– o lingura de spanac oparit
– 1 catel de usturoi
– o bucata mozzarella (40-50 gr)
– un cubulet mic de unt la temperatura camerei(10 gr)
Mod de preparare:
Se bate oul si se amesteca cu iaurtul, untul la temperatura camerei, laptele si spanacul opratit si tocat in prealabil.
Catelul de usturoi si mozzarella se rad pe razatoarea mica si se adauga in bol alaturi de celelalte ingrediente.
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne incet, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule.
Aluatul rezultat va fi mai gros decat cel de clatite normale.
Clatitele se coc in tigaia antiaderenta pe ambele parti si se servesc calde. Se potrivesc atata pentru cina, cat si pentru micul dejun sau gustare, servite cu crema de branza sau mozzarella rasa.