Rulada aceasta minunata este inspirata din reteta unei prietene dragi. Am gustat-o, mi-a placut si am incercat si eu in varianta babyfriendly. Va invit sa o incercati o sa va placa sigur!
Ingrediente:
Blat:
400 gr spanac proaspat
2 oua
125g faina
2 linguri mari smantana
Umplutura:
75g unt
200g branza de vaci / ricotta
Se opareste de spanacul, se stoarce bine de apa si se marunteste. Se preincalzeste cuptorul la 175° C si se tapeteaza o tava (aprox 20×30 cm) cu foaie de copt.
Se amesteca galbenusurile cu smantana si spanacul.
Se bat albusurile spuma tare, si se adauga la compozitie amestecand usor.
Se adauga treptat faina, amestecand incet pana se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 15-20 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini.
Se scoate din cuptor si se ruleaza fierbinte cu ajutorul unui prosop. Se lasa la racit.
Pentru umplutura se amesteca untul, la temperatura camerei, cu branza.
Cand s-a racit blatul, se desface, se unge cu umplutura si se ruleaza la loc. La umplutura se mai poate adauga un ardei rosu, taiat cubulete.
Se baga la frigider pt minim o ora inainte de servire.