Retete

Cartof dulce umplut cu carne de vita

La inceputul diversificarii cartoful dulce a fost in topul preferintelor pentru baietelul meu. Pentru azi am incercat o alta abordare a cartofului. Vazusem o idee de cartof umplut, am ales cateva legume preferate si a iesit un deliciu!

Ingrediente:
– 1 cartof dulce (eu am avut unul mare)
– 200 gr carne tocata de vita
– o ceapa galbena mare
– 2 catei de usturoi
– 1/2 morcov ras
– 1/3 ardei rosu gras
– 2 rosii din bulion
– 3 linguri sos de rosii
– un varf de cutit chimion
– sare optional
– piper
– mozzarella
– rosii cherry
– patrunjel verde

Mod de preparare:
Cartoful dulce se pune la fiert, pana acesta este moale si se poate patrunde cu o furculita.
Intr-o tigaie antiaderenta se pun legumele taiate marunt, respectiv morcovul ras si se inabusesc in apa cu ulei de masline.
După ce legumele s-au inmuiat se adauga carnea tocata. Se adauga rosiile si sucul de rosii si se lasă pe foc pana ce carnea este complet gatita. La final se adauga condimentele si patrunjelul verde.

Cartoful fiert se taie pe jumatate si se scobeste pana ramane un strat subtire de miez. Miezul se taie bucatele si se adauga peste amestecul de carne și legume. Eu am ales sa adaug doar jumatate din cantitatea de miez. Se umple fiecare jumatate de cartof cu umplutura rezultata, iar deasupra se rade putina mozzarella si se aseaza cateva felii de rosii cherry.
Se da la cuptorul preincalzit, 180 grade (caldura sus-jos), timp de 15 minute.
Se scoate din cuptor, se mai rade putina mozzarella deasupra si se serveste cald!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *