Desert, Retete

Briose cheesecake cu afine si capsuni

Briosele acestea au fost facute in viteza cu ingrediente ramase prin frigider, care se cereau folosite.
Nu arata ele wow, insa au gust minunat si cel mai important au fost pe placul baietelului.

Ingrediente:
Blat:
– 50 gr gris
– 50 gr faina de migdale
– o bucatica de unt (aprox 10 gr)

Crema:
– 150 gr ricotta
– 100 gr mascarpone
– 2 oua de tara
– o lingura de miere
– coaja de portocale bio

– capsuni
– afine

Mod de preparare:
Pentru blat amestecam grisul, faina de migdale si untul taiat pana rezulta un aluat umed nisipos.
Pentru crema de branza se bat bine ouale, se amesteca cu ricotta, mascarpone, mierea si coaja de portocale.
In tava de briose se pune hartie speciala, apoi se adauga o lingura de blat si se preseaza bine cu degetele. Peste blat se adauga cate 2 linguri de crema de branza, iar deasupra se adauga fructele taiate.
Se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade, timp de 50 min.
Mie mi-au iesit 8 briose potrivite.

2 thoughts on “Briose cheesecake cu afine si capsuni

  1. Buna! Am incercat si eu reteta! Partea cu branza a iesit delicioasa, insa voiam sa intreb de blat. Grisul nu este gatit pentru ca nu are de unde sa isi ia lichid. Cele 10gr de unt nu au reusit sa l umfle! Sper sa ma ajuti cu un raspuns ca pe viitor sa reusesc sa ii dau si blatul! Multumesc frumos!

    1. Buna! Ma bucur ca ti-au placut briosele. Aceasta este reteta de blat si ar trebui sa aiba un aspect nisipos si umed dupa ce amesteci grisul cu faina de migdale si unt. La mine a iesit ok.
      Daca ti se pare ca nu este suficient gatit poti inlocui acest amestec cu biscuiti de casa si putin unt, ca la un cheesecake normal 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *