Retete

Briose cu branza

Briosele acestea au rezultat din dorinta baietelului. A zis ca vrea ceva pufos si cu multa branzica, iar rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Se fac destul de rapid si le puteti realiza cu orice tip de branza (emmentaller, cascaval, mozzarella).

Ingrediente:
– 2 oua
– 120 ml lapte
– 50 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
– 80 gr cascaval ras
– 2 linguri crema de branza
– 150 gr faina alba tip 650
– 1 lingurita praf de copt bio
– seminte de chimen (optional)

Mod de preparare:
Ouale se bat ca pentru omleta, apoi se amesteca cu laptele si uleiul.
Peste acest amestec se adauga cascavalul ras si faina amestecata cu praful de copt.
La final se adauga 2 linguri crema de branza si seminte de chimen daca va place gustul. Crema de branza eu am pregatit-o in casa din branza de casa si smantana.
Aluatul se pune in forme de briose cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, 180 grade, timp de 30 min.
Sunt pufoase si merg bine langa un iaurt la masa de seara, sau servite ca si gustare.
Mie mi-au iesit 8 bucati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *