Desert, Retete

Friganele cu lamaie si sirop de artar

Atunci cand ne trezim tarziu si nu mai avem timp de un mic dejun sofisticat, apelam la retete simple si rapide. Acesta a fost si cazul friganelelor. Au iesit pufoase si aromate, exact pe placul baietelului.

Ingrediente:
– 3 felii de paine toast
– 1 ou
– 50 ml lapte
– o lingura smantana 24% grasime
– coaja de lamaie uscata bio
– o lingurita sirop de artar

Mod de preparare:
Feliile de paine se taie in 3 fasii de grosimea a doua degete.
Oul se bate si se amesteca cu siropul de artar, laptele si smantana.
Se adauga coaja de lamaie uscata (o gasiti la DM) sau de portocala, dupa gust.
Fasiile de paine se trec prin amestecul de ou si se prajesc in tigaia antiaderenta, fara adaos de ulei/unt pe ambele parti.
Se servesc calde cu cativa stropi de sirop de artar sau cu putin unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *