Retete, Supe

Supa cu taitei de casa

Supa cu taitei de casa este preferata baietelului meu, mereu o savureaza cu placere. Este potrivita in anotimpul rece si este si mai buna cu taitei proaspeti, facuti de bunica.

Ingrediente:
– o jumatate carcasa de gaina
– 3 morcovi
– 2 pastarnaci
– o ceapa alba
– 1 ardei rosu mic
– patrunjel verde
– un praf de sare
– piper boabe

Pentru taitei
– 5 oua
– 400-500 gr faina alba tip 650

Mod de preparare:
Taiteii se pregatesc cu o zi inainte si este de preferat daca aveti o masina speciala de taiat paste.
Ouale se bat energic cu o furculita, apoi se adauga faina cernuta si se amesteca bine. Aluatul se transfera pe un blat de lucru si se intinde pana cand este elastic si ferm. Adaugati faina pana aluatul nu se mai lipeste de degete sau in functie de cum trebuie sa iasa aluatul pentru masina de intins/taiat.
Din aluat se formeaza mai multe bile, care se intind apoi cu ajutorul masinii in mai multe etape, eu le intind de 3 ori inainte sa le tai.
Se lasa cateva minute la uscat, apoi se taie in forma dorita (lati sau subtiri). Se pun pe o coala de hartie si se lasa la uscat pana a doua zi, sau se pastreaza in pungi de hartie timp indelungat.

Pentru supa se pune apa la fiert, apoi se adauga carcasa de gaina si legumele curatate si spalate bine.
Eu am ales sa tai un morcov si un pastranac in bucatele mici pentru a le servi ulterior cu supa.
Cand legume sunt fierte, acestea impreuna cu carcasa de gaina se scot afara si se adauga taiteii. Se lasa la fiert inca 20-25 min pana acestia sunt gatiti, apoi se adauga piper macinat, un praf de sare (peste 2 ani+) si patrunjel verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *