Budinca acesta pufoasa cu branza si zucchini a fost alegerea potrivita pentru cina de aseara. Desi la inceput era gandita doar pentru cina baietelului am ajuns sa o savuram toata familia.
Ingrediente:
– 1 zucchini (250 gr)
– 2 oua potrivite de tara
– 3 linguri mari cu smantana
– 50 gr branza feta desarata
– 2 linguri ricotta
– o lingura de faina alba tip 650
– 50 gr mozzarella rasa
– piper
– boia dulce
– unt pentru uns vasul
Mod de preparare:
Ouale se bat energic apoi se adauga pe rand smantana, faina, branza feta sfaramara si ricotta.
Se amesteca si se condimenteaza cu piper si boia dulce.
Zucchini se spala si se taie in bucati subtiri, apoi se adauga in amestecul de ou si branza.
Se unge o tava cu putin unt (tava mea este micuta, are 20×10) si se aseaza feliile de dovlecel uniform, impreuna cu amestecul de ou si branza.
Se da la cuptorul preincalzit, 180 grade pentru 30 min, apoi se scoate, se adauga mozzarella rasa si se mai lasa la cuptor inca 10-15 min.