Retete

Hummus

Atunci cand va doriti o idee de pasta tartinabila, sanatoasa si rapid de realizat, hummus-ul este dupa parerea mea cea mai buna alegere. Puteti opta pentru varinata simpla, cu busuioc sau cu ardei copt. La noi varianta simpla are cel mai mare succes.

* reteta de baza este reteta Jamilei
https://www.google.ro/amp/s/jamilacuisine.ro/hummus-reteta-video/amp/

Ingrediente:
– 500 gr naut fiert (250 gr naut uscat)
– 3 catei de usturoi pt fiert
– o ceapa mica pt fiert
– 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri tahini (paste se susan)
– zeama de la o lamaie
– un praf de sare (2 ani+)
– patrunjel verde
– boia dulce

Mod de preparare:
Nautul se lasa la inmuiat in apa peste noapte, iar a doua zi se pune la fiert impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi. Se fierbe pana cand boabele se pot sfarama usor cu furculita. Intr-o cana se patreaza si putina apa in care a fiert nautul. Ceapa si usturoiul se pot folosi si ele, insa eu prefer sa folosesc doar usturoi proaspat, depinde de gustul fiecaruia.
Se poate folosi si naut gata fiert, il gasiti in DM, la borcan de sticla.
Dupa fierbere boabele de naut se curata de pelita si se pun in robot/blender.
Se adauga cateii de usturoi, uleiul de masline, tahini, zeama de lamaie si optional sare. Se mixeaza bine toate ingredientele si la nevoie se adauga putina apa in care a fiert nautul, pentru a subtia compozitia. Eu am adaugat 3 linguri.
La final se orneaza cu patrunjel verde, boia dulce si cativa stropi de ulei de masline. Se poate servi la micul dejun sau la cina alaturi de lipii sau paine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *