Desert, Retete

Chec cu banane si faina de migdale

Atunci cand avem multe banane coapte si nu apucam sa le servim, incerc pe cat posibil sa le folosesc in diverse preparate. Doar ca acum erau cam mult si am horatat sa mai incerc inca o varianta de banana bread. Am gasit o reteta tare faina, am adaptat si a iesit ceva pe placul intregii familii.

Ingrediente:
– 160 gr faina alba tip 650
– 100 gr faina de migdale
– o lingurita praf de copt bio
– 3 oua
– 3 banane coapte
– 2 linguri sirop de artar
– 80 gr unt nesarat la temperatura camerei
– 60 ml lapte
– coaja de portocala bio
– scortisoara

Pentru aceasta reteta am plecat de la reteta din link-ul de mai jos si am adaptat dupa preferinte si ce am avut la indemana. A iesit ceva super bun!

Chec cu banane / Banana bread

Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se amesteca cu siropul de artar si bananele pisate. Apoi se adauga pe rand ouale si la final laptele.
Faina alba se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cate putin in amestec. La final se adauga faina de migdale.
Pentru gust eu am ales sa folosesc coaja de portocala bio (1/2 lingurita – o gasiti la DM) si scortisoara Ceylon (o lingurita).
Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 170 gr, timp de 1 ora si 25 min (85 min). Se face testul cu scobitoarea!
Checul rezultat ca avea o textura usor umeda, insa destul de pufoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *