Retete

Paste albe cu somon (reteta pentru parinti)

Aceasta reteta de paste este una dintre preferatele noastre si se poate gati cu usurinta, in cazul in care v-a ramas extra somon de la o masa anterioara.

Se poate gati si in varianta baby friendly daca renuntati la vin si inlocuiti parmezanul cu emmentaler.

Ingrediente:
– 200 gr paste fusilli Barilla
– 2 catei de usturoi
– o bucata unt nesarat
– 30 ml ulei de masline
– 50 ml vin alb demidulce
– 100 gr smantana
– 50 gr parmezan ras
– o bucata de somon gatit (aprox. 150 gr)
– patrunjel verde tocat
– cateva fire de cepsoara
– un praf de piper
– un praf de sare
– zeama de lamaie

Mod de preparare:

Somonul l-am avut pregatit cu o zi inainte, insa daca il aveti crud, atunci se poate pregati la abur sau la cuptor.

Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu putina sare si ulei de masline.

Usturoil se toaca marunt sau se da pe razatoarea mica si se inabuseste putin in apa cu ulei de masline si o bucatica de unt. Dupa 2 minute se adauga vinul alb si se lasa la fiert pana acesta scade aproape de tot.
Se adauga smantana si parmezanul ras si se lasa cateva minute sa fiarba, apoi se ia tigaia/oala de pe foc.
Se adauga patrunjel verde tocat marunt, cepasoara tocata fin si somonul rupt in bucatele mici.

Pastele scurse de apa se adauga peste sos, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Se servesc calde cu putina zeama de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *