Retete

Paste primavera

Paste primavera si o reteta de paste pentru parinti bonus!

La noi in familie ieri a fost ziua pastelor, baietelul a servit paste cu multeee legume, iar sotul a preferat pastele cu somon.

Pentru ca majoritatea timpului gatesc pentru toata familia, odata cu reteta pentru pastele baby friendly o sa va las si reteta pentru pastele cu somon.

Paste albe cu somon

Va las pe voi sa aflati de ce ne plac ambele variante la fel de mult 😉

Ingrediente:
– 200 gr paste fusilli Barilla
– o ceapa alba mica
– 2 catei de usturoi
– 1/3 ardei gras rosu
– 1/3 ardei gras galben
– 1/3 ardei gras verde
– 1/4 zucchini
– o mana de spanac oparit si maruntit
– 4 rosii cherry
– 1/2 conserva rosii in sos tomat
– piper
– un praf de sare (2ani+)
– busuioc
– oregano
– patrunjel
– mozarella
– ulei de masline
– apa

Mod de preparare:
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu putina sare si ulei de masline.
Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la inabusit intr-o lingura de ulei se masline si un pahar mic de apa.
Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se adauga dovlecelul taiat cubulete mici si rosile cherry tocate marunt.
Se completeaza cu rosii din conserva impreuna cu bulion (sau cu bulion de casa fara sare). Daca sunteti in plin sezon al rosilor, atunci e destul sa adaugati 2 rosii mari coapte.
Spanacul proaspat se opareste cateva minute in apa clocotita, apoi se strecoara si se marunteste. Se adauga peste restul legumelor, impreuna cu busuioc proaspat tocat si oregano uscat.
Se lasa sa fiarba pana legumele sunt moi si se completeaza cu apa la nevoie. La final se adauga patrunjel tocat fin si piper dupa gust.

Pentru un sos fin, amestecul de legume se poate da la blender!
Pastele fierte si scurse se amesteca cu sosul de legume si se servesc calde cu mozzarella sau cascaval ras deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *