Retete

Piure alb-violet

Astazi am avut la pranz un piure mai deosebit, din cartofi violet si pastarnac. Cu toate ca era ceva nou pentru Matei, acesta l-a acceptat imediat. 🙂
Cartofii violet sunt mai gustosi si mai sanatosi decat cartofii normali. Acestia au si mai putine calorii si atrag prin culoarea lor deosebita.

Ingrediente:
– 5 cartofi violet
– 1 pastarnac mare
– unt nesarat
– lapte
– smantana
– seminte de susan
– carne de pui
– sos de rosii facut in casa

Mod de preparare:
Cartofii violet si pastarnacul se gatesc la abur sau se fierb, apoi se paseaza ca pentru un piure.
Pentru piureul violet, cartofii se amesteca cu putin unt si lapte si se asezoneaza dupa preferinte.
Pentru piureul alb, pastarnacul se amesteca cu un cub mic de unt si o lingura de smantana.
Piureul se aseaza in forma dorita iar frigaruia se stropesre cu sos de rosii.
Peste turnuletul de piure in 2 culori am presarat si niste seminte de susan.
Carnea se fierbe sau se pregateste la abur, apoi se taie cubulete, care se infig pe o frigaruie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *